AGE en Europa
  • Inicio
  • Actualidade
  • Xornadas
  • Publicacións
  • Videos
  • Contacto
  • Inicio
  • /
  • ACTUALIDADE
  • /

Lídia Senra e outras/os máis de 60 eurodeputadas/os alertan á CE sobre os perigos do aceite de palma

11 Xaneiro, 2017 aceite de palma, AGEe, alimentación, Comisión Europea, GUE/NGL, Lidia Senra, saúde

• Reclámanlle á Comisión Europea que explique, con tempo para debate, como pensa proceder para afrontar os riscos das/os consumidoras/es

• Fanse eco do estudo da Autoridade Europea de Seguridade Alimentaria que advirte dos elementos xenotóxicos e canceríxenos do ingrediente

Santiago, 11 xaneiro de 2017. Lídia Senra, eurodeputada de Alternativa Galega de Esquerda en Europa (AGEe), integrada no Grupo Confederal da Esquerda Unitaria Europea/Esquerda Verde Nórdica (GUE/NGL), ven de presentar, xunto con outros máis de 60 eurodeputados e eurodeputadas,unha pregunta parlamentaria dirixida á Comisión Europea e con petición de sexa contestada de forma oral e con debate. Nela interésante por saber como pensan proceder as autoridades europeas fronte aos posibles riscos para as e os consumidores derivados da presenza de ésteres glícidílicos de ácidos graxos en alimentos, sobre todo en aceites de palma e en graxas de palma. As e os europarlamentarios asinantes fanse eco do estudo feito público pola Autoridade Europea de Seguridade Alimentaria (EFSA), no que se fai saber que existen probas suficientes de que os ésteres glicidílicos de ácidos graxos, contaminantes que se forman durante o proceso de produción de aceites vexetais refinados, son xenotóxicos e canceríxenos.

Neste sentido, as e os deputados chaman á CE a explicar se ten ou non a intención de adoptar disposicións para limitar a presenza de substancias de risco nos aceites de palma e protexer así a saúde das persoas.

De acordo coa EFSA, os bebés alimentados con preparados para lactantes están expostos a niveis de ésteres glicidílicos de ácidos graxos até dez veces superiores aos admisibles. Se ben é certo que nos últimos seis anos os niveis destas substancias contidos nos aceites e graxas de palma se reduciron á metade, o aceite de palma continúa sendo a principal fonte de tales compoñentes para a maior parte das persoas. Ao ser un ingrediente de aperitivos, galletas, galletas salgadas e doutros produtos alimenticios e de alimentos infantís, o aceite de palma é un motivo de preocupación polos seus posibles prexuízos para a saúde, en particular, de nenas e nenos e mozas e mozos, así como en xeral, de todas as persoas que consumen produtos alimenticios ricos en ácidos graxos de palma.

Lídia Senra considera que, ademais, é necesario subliñar que “non hai ningunha necesidade de manter o aceite de palma na alimentación”. A maiores dos problemas que se detallan nesta pregunta, nos países do Sur onde se produce este aceite para a exportación, o cultivo da palma está causando verdadeiros estragos sociais e ambientais. As extensas plantacións de palma están ocupando as terras que son necesarias para garantir a alimentación nestes propios países e que deberían ser postas a disposición das e dos labregos nestes países para producir os alimentos que precisan e non a palma para exportar.

anterior seguinte

Artigos relacionados

Lidia Senra no banco mais fedento do mundo con vistas ao vertedoiro de sogama

Lídia Senra: “Na Galiza urxe un modelo de xestión de residuos público 100%, descentralizado e baseado na redución, reciclaxe, reutilización e protección do medio ”

14 Maio, 2019
Comprobando o estado da contorna da Lanzada_2656x1494

Lídia Senra denuncia ante a CE a invasión de especies exóticas na Lanzada e as obras que danan as dunas

12 Abril, 2019
VdMRXGtM

Lídia Senra reclama na CE solucións para que unha muller poida acceder sen barreiras á súa casa en Abadín

9 Abril, 2019

Últimas novas

  • Lidia votando hoxe en San Miguel de Sarandon, Vedra
    Lídia Senra votou ás 10:30 no seu colexio electoral en Vedra, e anima a participar nunhas Europeas nas que todas as persoas nos xogamos moito 26 Maio, 2019
  • Lidia Senra comprando no mercado de teo
    Lídia Senra acude ao Mercado do Alimento Labrego na xornada de reflexión electoral para apoiar o comercio local, que é “con quen sempre estiven e estarei” 25 Maio, 2019
  • Vista xeral_2592x1460
    Lídia Senra pide o voto para seguir defendendo outros 5 anos os salarios dignos, o medio ambiente e a igualdade 24 Maio, 2019

Etiquetas

acordos comerciais actividades AGEe agricultura bruxelas Comisión Europea comité de emerxencia da Ría de Ferrol compromiso por europa contaminación crise agrícola europea crise de dereitos dereito a decidir dereitos humanos economía rural eleccions europeas emerxencia social En Marea estafa bancaria estafa financieira feminismo GUE/NGL leite liberalización liberalización comercial liberalización sector lácteo libre mercado Lidia Senra marisqueo mariñeiros mulleres OMC Organización Mundial do Comercio PAC Parlamento Europeo pensións pesca pesca artesanal pleno políticas públicas rural soberanía alimentaria sustentabilidade transxénicos UE Unión Europea

Calendario

Decembro 2019
M T W T F S S
« Mai    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Aviso legal

Este sitio web utiliza cookies para dar unha mellor experiencia de usuario. Se continúa navegando está dando o seu consentimento para a aceptación das cookies mencionadas e a aceptación da nosa política de cookies, faga clic na ligazón para obter máis información. .

ACEPTAR
Aviso de cookies